Var saken om miljö!!

Återvinning och Miljö!

 

 

Återvinning och miljö är viktigt. Väldigt många människor tänker inte på miljön riktigt, vad som händer om man slänger massor med mat, sopor, metall, elektronik, glas och kartonger, med mera.

 

Det är viktigt att återvinna för annars blir det för mycket koldioxid  på Tellus. Om det blir för mycket koldioxid så blir växthuseffekten för tjock. Då kommer solstrålarna in men inte ut riktigt och då höjs medeltemperaturen på Tellus.   

 

Bara en människa börjar tänka på det så blir det en förändring, kanske ingen stor förändring, men en liten förändring. Det är bra om man äter vegetariskt 2-3 gånger i veckan i stället för kött. Kött släpper ut mera koldioxid än vad frukt och grönsaker gör.

 

Ofta slänger man bara soporna i en och samma sop hink/påse. Fast dom vet att dom gör fel så är dom bara bekväma och tänker inte på Tellus och vad som kan hända med den.

 

Det är viktigt att man slänger soporna där dom ska ligga , så att man bara inte slänger allt i samma.

 

Om man har något djur som kan äta upp resterna så kan man je djuren så att dom åxo får mat. Tillexempel höns äter i stort sätt allt förutom kyckling! 

Som jag, vi har höns och vi ger dom rester av det vi har ätit.

 

Returburkar/flaskor kan man panta i affären  och så får man en liten slant för det. Ute runt om i kommunen finns olika sop stationer där man kan lämna tidningar, konservburkar, glas, batterier, med mera. Sen finns det fågelmyran, som är Borlänges sop tipp.

 

 

* Vi sorterar batteri, tidningar, glas, konserv burkar, med mera.

* Vi har varmkompost där vi slänger våra mat rester, skal, med mera. Av komposten blir det matjord som vi lägger i grönsakslandet i trädgården.

* Vi har höns som får rester och av hönsen får vi ägg.

 

 

// Elin Nilsson!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

elinnilsson

Den här bloggen handlar om mitt liv mm. Om min häst och mina vänner!

RSS 2.0